ponedeljek, 13. avgust 2012

Neprimerna vsebina vaše spletne strani


Za tiste, ki vašo spletno stran obiščejo prvič in na to, kar prihaja, niso pripravljeni, je zelo pomembno, na kakšno stran vstopajo. Govorili in pojasnili smo že, kakšna mora biti vsebina na vaši spletni strani, danes pa se bomo lotili drugega zornega kota, govorili bomo namreč o NE-primerni vsebini na vaši spletni strani.

Najbolj nadležna stvar, ki se tiče spletnih strani, so nadležni oglasi, ki se prikažejo takoj, ko spletno stran odpremo ali nanjo kliknejo. Ti pop up oglasi so zelo vsiljivi in obiskovalca takoj odženejo. Poleg tega zelo upočasnijo delovanje vaše spletne strani in tudi če izberete najboljše spletno gostovanje, vam to ne bo prav nič pomagalo.

Neprimerna vsebina


Poleg pop-up oglasov je za obiskovalca določene spletne strani najbolj nadležno, če se jim ob vstopu nanjo avtomatsko predvaja glasba ali video. Ne samo, da je nemogoče najti gumb z izklop, te stvari se ponavadi zgodijo ravno ob najbolj neprimernih stranutkih, npr. ko je nekdo v službi.

Poleg teh dveh zelo nadležnih stvari je za spletno stran slabo tudi, če ima nepregledno navigacijo. Navigacija mora biti namreč takšna, da jo obiskovalec osvoji že v treh sekundah. 70% obiskovalcev, ki navigacije ne osvojijo v nekaj sekundah, zapusti stran.

nedelja, 5. avgust 2012

Registracija .INFO domene


.info je generična vrhnja domena (gTLD - GENERIC TOP LEVEL DOMAIN) v domenskem sistemu na internetu. Domena izvira iz angleške besede information, kar nam pove, da domena namenjena spletnim stranem, ki so izvor določenih informacij. Obstajati je začela leta 2001 in je velikokrat alternativa .com, .net in .org domenam.

.info domena


Pogoji za registracijo domene .info so enaki kot pogoji za ostale generične top domene. Domena lahko vsebuje znake, ki so določeni pravilih za domenska imena. Dovoljeni do znaki standardne pisave, torej črke A-Z, številke 0-9 ter eden pod posebnih znakov, pomišljaj ali vezaj. Ta dva znaka ne smeta stati na začetku ali na koncu domene. .info se lahko registrira za obdobje enega do desetih let.

Možnosti, oz. registrarjev za registracijo .info domene je v Sloveniji kar precej. Registracija je zelo preprosta, potreben je samo dostop do interneta in vaša bančna kartica