torek, 13. maj 2014

Vodič za spletno gostovanje vašega spletnega dnevnika (blog)

Poslovne in osebne spletne strani pogosto uporabljajo bloge v tržne namene. Nekatera manjša podjetja in osebne spletne strani pa pogosto uporabljajo blog sisteme za popolno predstavitev na spletu, uporabljajo jih pa kot odprtokodne sisteme ali CMS.

Če je vaš primarni namen objavljanje blog objav za vaše bralce, verjetno ne boste potrebovali robustnega paketa spletnega gostovanja kot druge spletne strani. Torej je pomembno, da bo vaš blog vedno dosegljiv in polno podprt. Zato je pomembno, da poiščete zanesljivo spletno gostovanje, ki bo ustrezalo vašim potrebam. Ker je 'bloganje' zelo specifična niša, ima tudi kar specifične potrebe, ki jih morate poznati.

Blog

Kakšne programe vam nudijo v paketu za blog spletno gostovanje?

Če želite blogati, boste potrebovali program, s katerim je to mogoče. Če že uporabljate kak program, je zelo pomembno, da ga novi ponudnik spletnega gostovanja podpira ter da nudi urejanje MySQL podatkovnih baz. To bo pospešilo prenos vaše spletne strani (kar pri Spletno gostovanje NEOSERV nudijo brezplačno). V primeru, da ste novi na tem področju, se prepričajte, da ima ponudnik na izbiro dovolj blog programov, kot na primer: WordPress, B2Evolution, Joomla!, Open Blog... Na izbiro je običajno veliko blogov, prepričajte se le, da je polno podprt in da vam nudi vse potrebne funkcije.

WordPress

Pomembnost 'uptime-a' spletnega gostovanja za ohranjanje prometa

Preden se odločite za gostovanje, preverite njihov uptime strežnika, saj je to pomemben pokazatelj, koliko je njihovo gostovanje zanesljivo. Vaša stran mora biti vedno dosegljiva, nič pod 99% uptime-om ni sprejemljivo.

Težava na spletni strani? Prepričajte se o odzivnosti/dosegljivosti podpore

Ena od prednosti za kvalitetno spletno gostovanje je ravno odzivna in hitra podpora, ki je na voljo takrat, ko jo potrebujete (tudi sredi noči). Dober ponudnik nudi vsaj: telefonsko podporo, e-mail podporo, bazo znanja ali FAQ, vsaj eno 24 urno podporo.

Naj bo razmerje med denarjem in kvaliteto storitve optimalno

Cena je kar velik faktor pri odločitvi za gostovanje, vendar naj vas ne zavedejo najcenejše ponudbe, saj najceneje ne pomeni vedno najboljše. Pretehtajte ceno in storitve, ki vam jih nudijo za določen paket. Primerjajte cene in storitve pri različnih ponudnikih in se odločite za tisto, ki vam nudi res tisto, kar boste potrebovali po najboljši ceni.