torek, 18. julij 2017

Očitne razlike med ponudniki spletnega gostovanja

Ste mislili, da je povsem vseeno, pri katerem ponudniku zakupite spletno gostovanje? Da je pomembna le cena in da paket po zmogljivostih ustreza vašim zahtevam? Ne, niti približno ni tako. Ponudniki se po kakovosti med seboj zelo razlikujejo, storitev pa je takšne narave, kjer si pomanjkljivosti enostavno ne smete privoščiti.

Najboljši ponudnik spletnega gostovanja
Vas zanima, kako izbrati kar najboljšega ponudnika spletnega gostovanja?

Ko boste prispevek v celoti prebrali, boste razumeli, zakaj je pred zakupom spletnega gostovanja potrebno opraviti temeljito analizo in izbrati zanesljivega ponudnika. Prav tako boste seznanjeni s tem, kaj loči dobrega ponudnika od slabega. Z novim znanjem boste spletno gostovanje lahko najeli pri podjetju, ki bo vredno vsakega centa vašega denarja.

5 razlik med dobrim in slabim ponudnikom gostovanja


1. Strežniki. Dober ponudnik uporablja moderne strežnike, ki poleg varnosti in neprekinjenega delovanja zagotavljajo tudi hitrost. Na drugi strani pa slab ponudnik uporablja zastarele strežnike in se ne prilagaja hitremu razvoju tehnologije. Danes je eden izmed najboljših pokazateljev, če ponudnik uporablja kakovostno opremo, ali so v njegove strežnike vgrajena SSD diskovna polja. Ta namreč omogočajo mnogo hitrejše delovanje spletnih strani, ki gostujejo na strežniku.

2. Ponudba. Ima podjetje pripravljenih le nekaj paketov spletnega gostovanja, to pa je praktično vse? Zelo dobro je, da je ponudnik gostovanja hkrati tudi registrar domen, saj si v tem primeru lahko vse, kar zahteva spletna predstavitev, priskrbite na enem mestu. Ker je dandanes tudi SSL certifikat del »obvezne opreme«, izberite podjetje, ki vam po ugodni ceni lahko ponudi tudi to.

3. Podpora. Eno izmed najbolj očitnih razlik med ponudniki spletnega gostovanja predstavlja podpora naročnikom. Nekatera podjetja razpolagajo z zares vrhunskimi ekipami, ki so odlično organizirane, svojim naročnikom pa odgovarjajo hitro, strokovno, dovolj razumljivo in prijazno. Na drugi strani pa imamo podjetja, pri katerih je podpora neodzivna in neprijazna, včasih celo nestrokovna. Ko izbirate ponudnika za spletno gostovanje, se prepričajte o kakovosti ekipe za podporo naročnikom!

4. Nadzorna plošča. Neizkušeni naročniki se ne zavedajo razlik med različnimi nadzornimi ploščami, toda dejstvo je, da so razlike velike. Na srečo večina podjetij uporablja preizkušene nadzorne plošče, med katerimi lahko daleč na prvo mesto postavimo izjemno funkcionalno nadzorno ploščo cPanel, le redki pa razvijajo svoje rešitve, pri katerih naročniki prej ali slej naletijo na določeno slabost ali omejitev.

5. Varnostne kopije. Dobri ponudniki spletnega gostovanja se zavedajo pomembnosti rednih varnostnih kopij. Ni jim vseeno za podatke svojih naročnikov, zato skrbijo, da so varnostne kopije vedno na voljo. Za odličen zgled lahko izpostavimo ponudnika Gostovanje Prasicek.si, ki varnostne kopije izdeluje brezplačno – na dnevni, tedenski in mesečni bazi. Za slabe ponudnike pa velja, da varnostnih kopij ne izdelujejo ali pa je zanje treba drago plačati.

sreda, 12. april 2017

Deljeno gostovanje – najverjetneje prava odločitev

Ko se odločate za spletno gostovanje, so vam na voljo različne storitve. Daleč najbolj poznana, najpogosteje uporabljena in v večini primerov tudi edina smiselna je odločitev za tako imenovano deljeno gostovanje. Za storitev je značilno deljenje strežniških kapacitet med več naročniki, seveda pa so posamezni paketi gostovanja programsko ločeni.

Deljeno gostovanje
Pri deljenem gostovanju si strežniške kapacitete deli več naročnikov.


Še preden pričnemo z naštevanjem in opisovanjem glavnih prednosti deljenega gostovanja, moramo omeniti, da obstajajo tako kakovostni kot nekakovostni ponudniki omenjene storitve. Izbira dobrega ponudnika je zelo pomembna, saj sicer kot naročnik s storitvijo zagotovo ne boste zadovoljni. Najcenejšim ponudbam se velja izogibati, pred izbiro pa je pametno preveriti mnenja drugih naročnikov ter odzivnost ekipe za podporo naročnikom.

Tako, sedaj pa si poglejmo, zakaj bo deljeno gostovanje po vsej verjetnosti tudi za vas predstavljalo optimalno izbiro.

Enostavna uporaba


Deljeno gostovanje je edini izmed tipov storitve, pri katerem stranka ne potrebuje tehničnega znanja. Vsak naročnik prejme dostop do naročniškega centra, kjer se nahaja tudi povezava do nadzorne plošče. Najbolj enostavna za uporabo je nadzorna plošča cPanel, hkrati pa tudi izjemno funkcionalna. Prek nje se na strežnik prenaša datoteke, ureja podatkovne baze, kreira in pregleduje e-poštne predale, ustvarja ali uporablja varnostne kopije, … Vse je zelo intuitivno, običajno pa imajo ponudniki gostovanja na svojih spletnih straneh pripravljene tudi podrobne vodiče, ki delo še dodatno olajšajo.

Cenovna ugodnost

Ker deljeno gostovanje deluje na način, pri katerim si večje število naročnikov med seboj deli stroške storitve, je cena v primerjavi z drugimi tipi gostovanja mnogo ugodnejša. Če potrebujete gostovanje le za eno spletno stran, vsekakor priporočamo Oranžni paket ponudnika NEOSERV, ko se pokaže potreba po več spletnih straneh, pa najboljše razmerje med ceno in kakovostjo predstavlja Zeleni paket.

Cenovna ugodnost
Deljeno gostovanje predstavlja cenovno najugodnejšo izbiro.


Za najem VPS ali namenskega strežnika boste morali seči precej globlje v žep. Ker sta storitvi dražji, se zanju običajno plačuje na mesečni ravni, medtem ko za deljeno gostovanje plačujete letno – nekje od 20 do 60 €, odvisno od velikosti paketa.

Varnost


Ponudniki deljenega gostovanja uporabljajo napredne varnostne sisteme, ki preprečujejo okužbe spletnih strani z virusi in drugimi zlonamernimi kodami. Za zaščito skrbijo tako na nivoju strežnika kot tudi posameznega paketa gostovanja. Pri VPS ali namenskem gostovanju, kjer mora naročnik sam poskrbeti za zaščito in redno posodabljanje strežnika, lahko hitreje pride do okužbe. Naročnik potrebuje tudi dovolj tehničnega znanja, da ve, katero programsko opremo namestiti na strežnik.

Hitrost delovanja


Ponudniki, ki so v koraku s časom, uporabljajo SSD tehnologijo in sodobne strežnike, ki zagotavljajo možnost hitre odzivnosti spletnih strani. Hitrost je sicer v veliki večini odvisna od samih spletnih strani. Te morajo biti hitrostno optimizirane, imeti morajo kar se da čisto kodo, pravilno je potrebno nastaviti tudi predpomnjenje, slike morajo biti ustrezno pomanjšane ter stisnjene ipd. Strežnik pa je osnova in temelj, da spletna stran sploh lahko hitro deluje. Deljeno gostovanje si torej priskrbite pri ponudniku, ki uporablja zmogljivo strežniško opremo.

Vir: http://www.hitronasplet.si/kakovostno-deljeno-gostovanje

četrtek, 23. februar 2017

10 statističnih podatkov o WordPressu

Je tudi vas navdušil sistem za urejanje spletnih vsebin, ki sliši na ime WordPress? Zagotovo nismo presenečeni, saj ga poleg preproste uporabe odlikujejo tudi hitro delovanje, visoka stopnja prilagodljivosti ter stalno posodabljanje s strani prostovoljnih programerjev s celega sveta.

WordPress


V današnjem prispevku vam bomo predstavili 10 statističnih podatkov o sistemu WordPress. Kot boste videli, je pri vsakem podatku zabeležen tudi datum, kdaj točno naj bi bila informacija nazadnje posodobljena.
  1. Na svetu je kar 76,5 milijona WordPress uporabnikov (9. 3. 2014).
  2. Izmed vseh spletnih strani jih WordPress uporablja visokih 27 % (21. 12. 2016).
  3. V WordPressu je bilo skupno napisanih 2,5 milijard prispevkov (25. 6. 2015).
  4. Oddanih je bila tudi množica komentarjev – 3 milijarde (25. 6. 2015).
  5. Vsak dan je nameščenih približno 50.000 novih WordPress strani (14. 3. 2015).
  6. Vsak mesec vsaj en WordPress blog obišče 409 milijonov ljudi (29. 6. 2016).
  7. Obiskovalci si vsak mesec ogledajo 22,3 milijarde (pod)strani (29. 6. 2016).
  8. Obiskovalci vsak mesec podajo 48,4 novih komentarjev (29. 6. 2016).
  9. Lastniki blogov vsak mesec objavijo 59,3 milijona novih prispevkov (29. 6. 2016).
  10. Izmed top 10.000 spletnih strani jih 2.682 temelji na WordPressu (17. 10. 2016).

Vir: http://expandedramblings.com/index.php/wordpress-statistics/

četrtek, 5. januar 2017

Priporočite gostovanje in zaslužite

Podjetje lahko prek poslovnih partnerjev na učinkovit način oglašuje svoje produkte. Takemu poslovnemu sistemu rečemo partnerski program, kar izhaja iz angleškega izraza Affiliate program. Velika prednost tega sistema je, da podjetju omogoča odličen način oglaševanja, partnerjem pa ustvarjanje zaslužka. Ko obiskovalec prek unikatne povezave določenega partnerja opravi nakup, partner za to prejme provizijo.

Partnerski program
Partnerski program predstavlja učinkovit sistem sodelovanja.

Danes si bomo pogledali, kako lahko zaslužite s partnerskim programom, ki ga omogoča ponudnik spletnega gostovanja NEOSERV.

Kako deluje partnerski program?


Partnerski program pri NEOSERV poteka v treh preprostih korakih:
  1. Na svojo spletno stran umestite unikatno povezavo do neoserv.si. Uporabite lahko tekstovno povezavo, sliko, logotip ali oglasno pasico.
  2. Ko bodo obiskovalci prek vaše povezave vstopili na stran ponudnika gostovanja in tam opravili nakup, se bo to zabeležilo v vaš partnerski profil.
  3. Od vsakega naročila za paket gostovanja, ki se opravi prek vaše povezave, boste prejeli kar 25-odstotno provizijo. Fizične in pravne osebe, ki sodelujejo v partnerskem programu, lahko zaslužen znesek uporabijo za nakup storitev pri NEOSERV. Pravne osebe lahko izstavijo tudi račun za nakazilo na poslovni račun, ko zberejo vsaj 50 €.
Ustvarjanje zaslužka
Partnerski program omogoča ustvarjanje zaslužka.

Kako začeti?


Vsi uporabniki storitev NEOSERV so že avtomatično včlanjeni v partnerski program. Prijavite se v naročniški center Moj NEOSERV in izberite rubriko "Partnerski program". Tam vas že čaka vse potrebno za začetek izvajanja partnerskega programa.

Vsi tisti, ki še ne uporabljate njihovih storitev, pa lahko izpolnite obrazec, s katerim aktivirate partnerski račun.

Pri NEOSERV so pripravili tudi paket promocijskih materialov, s katerimi lahko povečate svoje možnosti zaslužka. Paket vsebuje več kot 20 različnih oglasnih pasic, logotipe in ostale materiale, ki so na voljo tudi v PSD formatu. Ustrezno jih razporedite na svojo spletno stran ali trgovino, poskrbite za dovolj obiskovalcev in že boste lahko začneli služiti.