torek, 18. julij 2017

Očitne razlike med ponudniki spletnega gostovanja

Ste mislili, da je povsem vseeno, pri katerem ponudniku zakupite spletno gostovanje? Da je pomembna le cena in da paket po zmogljivostih ustreza vašim zahtevam? Ne, niti približno ni tako. Ponudniki se po kakovosti med seboj zelo razlikujejo, storitev pa je takšne narave, kjer si pomanjkljivosti enostavno ne smete privoščiti.

Najboljši ponudnik spletnega gostovanja
Vas zanima, kako izbrati kar najboljšega ponudnika spletnega gostovanja?

Ko boste prispevek v celoti prebrali, boste razumeli, zakaj je pred zakupom spletnega gostovanja potrebno opraviti temeljito analizo in izbrati zanesljivega ponudnika. Prav tako boste seznanjeni s tem, kaj loči dobrega ponudnika od slabega. Z novim znanjem boste spletno gostovanje lahko najeli pri podjetju, ki bo vredno vsakega centa vašega denarja.

5 razlik med dobrim in slabim ponudnikom gostovanja


1. Strežniki. Dober ponudnik uporablja moderne strežnike, ki poleg varnosti in neprekinjenega delovanja zagotavljajo tudi hitrost. Na drugi strani pa slab ponudnik uporablja zastarele strežnike in se ne prilagaja hitremu razvoju tehnologije. Danes je eden izmed najboljših pokazateljev, če ponudnik uporablja kakovostno opremo, ali so v njegove strežnike vgrajena SSD diskovna polja. Ta namreč omogočajo mnogo hitrejše delovanje spletnih strani, ki gostujejo na strežniku.

2. Ponudba. Ima podjetje pripravljenih le nekaj paketov spletnega gostovanja, to pa je praktično vse? Zelo dobro je, da je ponudnik gostovanja hkrati tudi registrar domen, saj si v tem primeru lahko vse, kar zahteva spletna predstavitev, priskrbite na enem mestu. Ker je dandanes tudi SSL certifikat del »obvezne opreme«, izberite podjetje, ki vam po ugodni ceni lahko ponudi tudi to.

3. Podpora. Eno izmed najbolj očitnih razlik med ponudniki spletnega gostovanja predstavlja podpora naročnikom. Nekatera podjetja razpolagajo z zares vrhunskimi ekipami, ki so odlično organizirane, svojim naročnikom pa odgovarjajo hitro, strokovno, dovolj razumljivo in prijazno. Na drugi strani pa imamo podjetja, pri katerih je podpora neodzivna in neprijazna, včasih celo nestrokovna. Ko izbirate ponudnika za spletno gostovanje, se prepričajte o kakovosti ekipe za podporo naročnikom!

4. Nadzorna plošča. Neizkušeni naročniki se ne zavedajo razlik med različnimi nadzornimi ploščami, toda dejstvo je, da so razlike velike. Na srečo večina podjetij uporablja preizkušene nadzorne plošče, med katerimi lahko daleč na prvo mesto postavimo izjemno funkcionalno nadzorno ploščo cPanel, le redki pa razvijajo svoje rešitve, pri katerih naročniki prej ali slej naletijo na določeno slabost ali omejitev.

5. Varnostne kopije. Dobri ponudniki spletnega gostovanja se zavedajo pomembnosti rednih varnostnih kopij. Ni jim vseeno za podatke svojih naročnikov, zato skrbijo, da so varnostne kopije vedno na voljo. Za odličen zgled lahko izpostavimo ponudnika Gostovanje Prasicek.si, ki varnostne kopije izdeluje brezplačno – na dnevni, tedenski in mesečni bazi. Za slabe ponudnike pa velja, da varnostnih kopij ne izdelujejo ali pa je zanje treba drago plačati.