torek, 21. februar 2012

Obudite domeno iz karantene

Znajdete se v situaciji, ko ste želeli odpreti svojo spletno stran a ste zgroženi ugotovili, da le-ta ne dela. Ko ste panično raziskali kaj se je z vašo spletno stranjo zgodilo, ste ugotovili da vam je potekla domena in da je zdaj v karanteni. Domena bo spet vaša, zato ohranite mirne živce in ne zganjajte panike.

Domena v karanteni

Če želite domeno podaljšati, je vse kar morate storiti to, da kontaktirate podjetje, ki vam je domeno registriralo, oz. vašega registrarja domene. Lahko se seveda dogovorite tudi, da vašo domeno prenese k drugemu registrarju, če s sedanjim niste zadovoljni. V bistvu vam to, da zamenjate registrarja tudi toplo priporočamo, saj če je pustil zadevo tako daleč, da vam je domena potekla, potem resnično ni pravi za vas. Dobrega in zanesljivega registrarja, ki vas ne bo pustil na cedilu lahko najdete tukaj. Če pa kljub večkratnim opozorilom o poteku vaše domene niste ukrepali, potem ste sami krivi za nastalo situacijo.

Ne pozabite, domena je v karanteni samo 30 dni. To je sicer dovolj časa, da se zmigate in podaljšate preteklo domeno. Če tega ne storite bo domena dokončno izbrisana in na voljo za registracijo tistim, ki jim je Arnes med obdobjem karantene preprečil registracijo vaše domene. Če pogledamo statistike je skoraj polovica preteklih domen registrirana že 5 minut po izbrisu.