torek, 20. januar 2015

DNS gostovanje popolnoma zastonj

Bolj zahtevnim uporabnikom običajni paketi za spletno gostovanje ne zadoščajo vedno, zato si morajo izbrati ponudnika spletnih storitev, ki ponuja čim več različnih dodatnih možnosti, ki jim bodo prišle prav. Ena od takšnih storitev za napredne in zahtevne internetne poznavalce je tudi DNS gostovanje, ki ga lahko pri nekaterih podjetjih dobite celo brezplačno.

DNS gostovanje


Če veste, da boste potrebovali DNS gostovanje, se je o njem dobro pozanimati že pri registraciji domene oziroma pri zakupu prostora na strežniku, saj je za ti dve storitvi pametno izbrati ponudnika, ki ponuja tudi brezplačno DNS gostovanje. Spletnih veščin bolj vajeni uporabniki si lahko brezplačno DNS gostovanje v nadzorni plošči nastavijo in urejajo kar sami, seveda pa lahko svojega ponudnika gostovanja kadarkoli tudi kontaktirajo za morebitna dodatna vprašanja in tehnično pomoč.

Brezplačno DNS gostovanje ni prav nič drugačno od vsakega drugega DNS gostovanja, za katerega bi morali odšteti nekaj denarja. Čeprav ga dobite popolnoma zastonj, v paketu z drugimi storitvami in vam zanj ni treba ničesar doplačati, ima čisto vse funkcije, ki jih potrebujete, da preusmerite domene, spremenite IP naslov oziroma številko v domeno in tako dalje. Seveda vse to lahko naredite brezplačno, dostopanje do nastavitev na nadzorni plošči pa vam omogoča, da upravljanje z DNS gostovanjem poteka hitro, iz domačega naslanjača, ob katerikoli uri, torej na najboljši in najenostavnejši način.

Nadzorna plošča


Nekateri ponudniki spletnih storitev ponujajo še posebej uporabniku prijazno nadzorno ploščo, ki bo razumljiva prav vsakomur, tudi tistim, ki se s tem še niso ukvarjali. Če se boste odločili za zakup prostora na strežniku pri slovenskem ponudniku, se vam vsekakor splača preveriti, če podjetje ponuja tudi nadzorno ploščo v slovenskem jeziku, saj vam bo to krepko olajšalo delo z vašo spletno stranjo, seveda pa tudi z vašim brezplačnim DNS gostovanjem.