četrtek, 23. julij 2015

SSL certifikati – varnost spletnih podatkov

SSL certifikat
SSL certifikat
SSL certifikati so zelo dobra zaščita in varnost za vsakogar, ki uporablja spletne strani in na njimi izvaja prenos podatkov. Za osebne podatke si vsekakor ne želimo, da zaidejo v napačne roke, saj nam lahko takšni zapleti povzročijo hude težave. Kar se tiče osebnih podatkov, transakcijskih računov in podobno, kar je povsem zaupne narave, je pomembno, da ostanejo samo z vami in da jih ne delite z nikomer.

Za izboljšanje varnosti poskrbi SSL certifikat, ki ga lahko zakupite pri ponudniku spletnega gostovanja. Namestitev certifikata je povsem avtomatizirana in lastnik oz. uporabnih računalnika namestitev izvede preko nadzorne plošče za upravljanje domen in gostovanja.

Kako izberemo SSL certifikat?


Najprej je pomembno vedeti, za koga je potreben SSL certifikat in za koga je potrebna varnostna zaščita. Poleg tega je potrebno vedeti tudi, ali je certifikat za fizične osebe, samostojne podjetnike, velika podjetja, mikro podjetja, ... Še večjo in bolj poostreno varnost potrebujejo podjetja, ki imajo svoje spletne strani. Najvišjo stopnjo zaščite pa potrebujejo vse spletne strani oziroma e-trgovine, ki preko svojih strani dovoljujejo možnost uporabe transakcijskih prenosov.

Transakcije na spletu
Zavarujte spletne transakcije z varnostnim certifikatom.

Za vsako osebno in zasebno pomembno stvar je najbolj važno, da je nameščena popolna varnost in sicer takšna, ki jo nudi ustrezen SSL (Secure Sockets Layer) certifikat. Podjetja imajo poleg transakcij še druge pomembne dokumente, račune in zaupne podatke, ki so podjetje pripeljale do uspeha oz. ga še vedno držijo pri uspehu, in te je potrebno dobro zaščititi.

SSL certifikat pomemben za občutljive prenose


Vsi se dobro zavedamo, da vsakodnevno preko spleta preide nešteto osebnih in drugih podatkov. Nekateri podatki so za v javnost, drugi pa vsekakor ne. Najbolj občutljivi podatki so transakcijski prenosi, finančni in osebni podatki, ki so vsekakor zaupni. SSL certifikat, ki je nameščen na strežniku, pa uporabniku nudi dobro zaščito, s katero bodo podatki spletnega obiskovalca na varnem. Veliko ljudi je bilo na svetovnem spletu na takšne in drugačne načine že kdaj ogoljufanih, predvsem v povezavi s transakcijami in plačevanjem s kreditnimi karticami. Zelo pomembno je, da dobro zaščitimo svojo spletno stran, saj na ta način zaščitimo tudi naše spletne obiskovalce.