ponedeljek, 27. junij 2016

Do zaslužka z reseller gostovanjem

Ste že kdaj naleteli na izraz reseller gostovanje? Če zanj slišite prvič, najverjetneje ne veste, kaj točno naj bi ta storitev predstavljala. Preprosto zapisano gre za to, da zakupimo spletno gostovanje pri enem izmed ponudnikov, ki ponuja reseller gostovanje, nato zakupljeni strežniški prostor razdelimo na manjše dele, te dele pa nato prodajamo dalje svojim naročnikom. In ker lahko naredimo poljubne majhne enote ter tudi sami snujemo končne cene, je povsem logično, da lahko pri prodaji storitev ustvarjamo dobiček.

Reseller gostovanje
Reseller gostovanje omogoča nadaljnjo prodajo.


Denimo, da za 300 € / leto prejmemo 30 GB prostora na strežniku. Nato naredimo 30 majhnih enot po 1 GB, posamezni enoti pa nastavimo ceno v višini 5 € / mesec. V enem letu bomo za posamezno enoto torej prejeli 60 €, in če prodamo vseh 30 enot, lahko prejmemo kar 1.800 €. V tem primeru dobiček znaša 1.500 €, kar je, glede na investicijo v višini 300 €, vsekakor lepa vsota.

Reseller gostovanje imenujemo tudi gostovanje za nadaljnjo prodajo. Storitev je primarno namenjena agencijam, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani. Zamislite si, da se ukvarjate z montažo sončnih kolektorjev, nimate pa še spletne strani. Nato poiščete agencijo, ki vam bo izdelala stran. Zagotovo se vam bo zelo dopadlo dejstvo, da lahko v agenciji poskrbijo za celotno spletno predstavitev, torej ne zgolj za spletno stran, temveč še za spletno gostovanja in nenazadnje tudi za domeno. Tako boste imeli vse urejeno le pri enem ponudniku.

Za reseller gostovanje se vse pogosteje odločajo tudi spletni mojstri, ki na mesečni ravni na internetu objavljajo nove spletne strani. Na ta način poskušajo zaslužiti z raznoraznimi projekti, katerih osnova je spletna stran z lastno domeno ter zakupljenim gostovanjem. Ker so reseller paketi običajno zelo zmogljivi, hkrati pa ne omejujejo števila gostujočih domen, so torej tudi za spletne mojstre zelo priljubljena izbira.



Bi se tudi sami radi preizkusili v oddajanju gostovanja končnim naročnikom? Tveganje, da bi odločitev privedla do velike izgube, je praktično minimalna, precej večja pa je verjetnost, da boste z reseller gostovanjem ustvarili dobiček. Prvo leto morda nekoliko manjši, zagotovo pa bo ta iz leta v leto naraščal. Več kot boste imeli strank, več paketov boste prodali, s tem pa bodo višji tudi zaslužki.

Vir: http://www.gostovanje.co/reseller-gostovanje/