ponedeljek, 8. avgust 2016

Kakšno je najboljše spletno gostovanje?

Spletno gostovanje lahko najdete pri več podjetjih tako v Sloveniji kot v svetu, saj je takih ponudnikov malo morje. Vsi ti ponudniki imajo lastne spletne strežnike, prek katerih njihovi naročniki koristijo zakupljeni spletni prostor, ki je nujen za njihove spletne strani. Bolj kompleksne in velike spletne strani običajno potrebujejo več strežniškega prostora, medtem ko manjše zasedejo zanemarljivo malo prostora, tako da je prostor na spletu že skorajda brezplačen.

Spletni prostor
Spletni prostor je danec mnogo cenejši, kot je bil nekoč.


Ker obstaja veliko vrst gostovanja (Joomla, WordPress, Magento, reseller…), je najprej dobro vedeti, kako zahtevna je vaša spletna stran in kaj potrebujete. Za zgraditev povprečne spletne strani ali bloga običajno zadošča WordPress ali Joomla gostovanja, medtem ko je za veliko spletno trgovino primerno Magento spletno gostovanje. Torej, različne spletne strani imajo različne tehnične zahteve, ki jih je treba upoštevati, ko izbirate vrsto spletnega gostovanja.

Zahtevnost spletne strani


Prav tako imajo različne spletne strani različne stopnje zahtevnosti in tehničnih zahtev, saj so narejene v različnih programskih okoljih. Priporočljivo je, da se prepričate o zahtevnosti svoje spletne strani še preden se odločite za spletno gostovanje, saj je le to močno pogojeno s tehničnimi pogoji vaše spletne strani. Ko boste seznanjeni s tem, preverite, ne le koliko prostora vam nudijo paketi gostovanja, temveč tudi katere storitve in tehnične karakteristike so v paket gostovanja vključene.

Paketi gostovanja

Na spletu je sestavljenih ogromno različnih paketov gostovanja, tako da lahko vsakdo najde kaj primernega tudi za svojo spletno stran. V kolikor temu ni tako, pa lahko še vedno brez zadržkov pokličete ponudnika spletnega gostovanja in ga vprašate, ali je mogoče paket kako prilagoditi in kakšen bi bil strošek te prilagoditve. Prav tako nekatera podjetja nudijo tudi individualno sestavljene pakete, skratka, opcij je ogromno.

Paketi gostovanja NEOSERV
Paketi gostovanja pri slovenskem ponudniku NEOSERV.


Za najboljšo ceno pri enaki kakovosti se obrnite na več ponudnikov hkrati ter izberite najboljšega. Iz lastnih izkušenj pa vam priporočamo, da si ogledate ugodne pakete gostovanja ponudnika NEOSERV, kjer so do svojih strank zelo prilagodljivi in pozorni.