ponedeljek, 21. maj 2012

Nasveti do uspešnih spletnih strani


Postavitev spletne strani, pa naj bo spletna stran za vas, za vaše podjetje, ali za drugo osebo, je dandanes zelo preprosta reč. Registracija domene je mogoča v samo nekaj minutah, ponudnikov spletnega gostovanja je več kot gob na dežju, nadzorne plošče pa vam omogočajo preprosto upravljanje z vašo spletno stranjo.

Vendar pa je zelo zahtevno postaviti spletno stran, ki bo privabljala vaše stranke in spletno stran, h kateri se bodo te stranke rade vračale. Vabljiva spletna stran je ključnega pomena za vas, zato bomo v tem članku povedali par stvari, ki jih bi morala vsebivati vsaka uspešna spletna stran.

Uspešna spletna stran


1.) Spletna stran mora vsebovati preprost dostop do vseh vrst informacij

Poskrbeti morate, da bo vaša stranka lahko dostopala do informacij o vas ali o vašem podjetju. Na vaši strani mora biti vaš kontaktni naslov - email, vaša telefonska števila, va fizični naslov in tudi zemljevid, ki bo povedal, kako prit do vas. Strankam boste z vsemi temi stvarmi zelo olajšali delo in poskrbeli, da bo v brskalnik ime vaše domene vpisala še mnogokrat.

2.) Uvodne strani v Flashu so OUT!

Flash na spletni strani vam lahko naredi več škode kot koristi. Je izjemno nepraktičen z vidika hitrosti nalaganja in delovanja spletne strani, in tudi če ste si izbrali najboljše spletno gostovanje, vam bo stran narejena v flashu delovala počasneje. Zaradi počasnega delovanja, bodo vaše stranke vašo spletno stran zapustile hitreje, to pa za vas pomeni precej nižje mesto v iskalnikih.

3.) Vključite družabne medije in videoposnetke

Dandanes so družabni mediji tako razviti, da jim lahko rečemo kar "gonilo" interneta. Poskrbeti morate, da vaša spletna stran ne bo pozabljena. To lahko preprosto naredite tako, da spletni strani ustvarite Facebook račun, YouTube račun, Twitter račun ali Flick profil. Poleg tega lahko na vašo spletno stran vključite tudi kakšen videoposnetek - saj veste, slika pove več kot 1000 besed.

petek, 18. maj 2012

3 stvari za uspešno trgovanje


E-marketing postaja vse bolj zahteven. Če hočete biti pri njem učinkoviti, preberite naslednji članek, v njem bomo namreč opisali 3 stvari, ki bi jih morali poznati vsi marketniški strokovnjaki.

Kot uspešen trgovec morate biti pozorni na tri stvari:
  • kvalitetno ponudbo
  • dodelam e-mail seznam
  • veliko mero kreativnosti

Poleg tega pa naj bo ime domene za vašo spletno trgovino izvirno in takšno, da si ga bodo vaše stranke dobro zapomnile.

Uspešno trgovanje


VAŠA PONUDBA

Vašo ponudbo si mora potencialni kupec želeti. Če si namreč nekdo določeno stvar želi, in je ta stvar dobra, potem se k tej stvari rad vrača. Vse potencialne kupce je treba z nečim prepričati, da se vrnejo k vam.

To boste zelo enostavno dosegli z:
  • Popusti (popusti v različnih vrednnostih - od 30% pa vse do 70% so odlična priložnost za pridobitev strank).
  • Kupite tri izdelke, plačate dva ali dva izdelka za ceno enega izdelka.
  • Darilo ob nakupu ali darilo za vse tiste, ki se naročijo za prejemanje vaših e-sporočil.

Spročila in ponudbe, ki jih boste pošiljati svojim strankam, morajo biti takšni, ta bodo stranke pozvali k nakupu izdelkov v vaši spletni trgovini. Slike v vaših sporočilih ne smejo biti prevelike, ker se bo tako to sporočilo predolgo nalagalo. Poleg tega morate poskrbeti, da bo to sporočilo kompatibilno z vsemi odjemalci e-pošte.

Komunikacija preko e-maila je v zadnjem času postala bolj pogosta kot komunikacija preko telefona. Zato je izvirna vsebina, ki povrhu tega še lepo izgleda (je strankam privlačna) pravi magnet za kupce. Če email ne bo privlačen, ali pa boste uporabili samo eno barvo, kot da bi poslali navadno pošto, kupcev ne boste pritegnili, ampak jih boste samo odgnali.

sreda, 9. maj 2012

Zakaj imeti lastno spletno stran?


Sploh ni pomembno, kakšna je vaša strast, če jo hočete deliti z drugimi, potem je spletna stran ključnega pomena za vas. Če imate svojo spletno stran, lahko z drugimi obiskovalci ali strankami komunicirate brez meja. S spletno stranjo lahko povečate dobiček za več kot 100%. Dokazano je tudi, da preko 70% ljudi pred vsakim obiskom fizične trgovine pregleda ponudbo na spletu. V Sloveniji uporabja splet že preko en milijon ljudi.

Z vašo spletno stranjo se predstavite celotni svetovni publiki. Edina ovira pri oblikovanju vaše spletne strani je samo vaša domišljija. Kot smo že prej omenili, ni važno ali s spletno stranjo predstavljate sebe, svoje podjetje ali svoj hobi. Če npr. radi slikate, potem na svoji spletni strani predstavite svoje umetnine. Če ste pri tem še začetnik je spletna stran idealna za vašo predstavitev in morda tudi zaslužek. Če imate izkušnje in znanje pri rožah, lahko vaša spletna stran ponudi informacije o tem.

Gostovanje in domene Neo-Serv


Internetna predstavitev je tudi najbolj poceni možnost za vašo predstavitev. Za manj kot 0,50 evrov na mesec lahko imate svojo spletno stran, domeno in gostovanje pa lahko pri zelo zanesljivem spletnem ponudniku gostovanja zakupite tukaj. NEOSERV je podjetje z 11 letno tradicijo, ki svojim strankam ponuja zanesljivo in ugodno spletno gostovanje in registracijo domen. Podjetje je znano po svoji odlični tehnični podpori, ki vas nikoli ne bo pustila na cedilu.