ponedeljek, 21. maj 2012

Nasveti do uspešnih spletnih strani


Postavitev spletne strani, pa naj bo spletna stran za vas, za vaše podjetje, ali za drugo osebo, je dandanes zelo preprosta reč. Registracija domene je mogoča v samo nekaj minutah, ponudnikov spletnega gostovanja je več kot gob na dežju, nadzorne plošče pa vam omogočajo preprosto upravljanje z vašo spletno stranjo.

Vendar pa je zelo zahtevno postaviti spletno stran, ki bo privabljala vaše stranke in spletno stran, h kateri se bodo te stranke rade vračale. Vabljiva spletna stran je ključnega pomena za vas, zato bomo v tem članku povedali par stvari, ki jih bi morala vsebivati vsaka uspešna spletna stran.

Uspešna spletna stran


1.) Spletna stran mora vsebovati preprost dostop do vseh vrst informacij

Poskrbeti morate, da bo vaša stranka lahko dostopala do informacij o vas ali o vašem podjetju. Na vaši strani mora biti vaš kontaktni naslov - email, vaša telefonska števila, va fizični naslov in tudi zemljevid, ki bo povedal, kako prit do vas. Strankam boste z vsemi temi stvarmi zelo olajšali delo in poskrbeli, da bo v brskalnik ime vaše domene vpisala še mnogokrat.

2.) Uvodne strani v Flashu so OUT!

Flash na spletni strani vam lahko naredi več škode kot koristi. Je izjemno nepraktičen z vidika hitrosti nalaganja in delovanja spletne strani, in tudi če ste si izbrali najboljše spletno gostovanje, vam bo stran narejena v flashu delovala počasneje. Zaradi počasnega delovanja, bodo vaše stranke vašo spletno stran zapustile hitreje, to pa za vas pomeni precej nižje mesto v iskalnikih.

3.) Vključite družabne medije in videoposnetke

Dandanes so družabni mediji tako razviti, da jim lahko rečemo kar "gonilo" interneta. Poskrbeti morate, da vaša spletna stran ne bo pozabljena. To lahko preprosto naredite tako, da spletni strani ustvarite Facebook račun, YouTube račun, Twitter račun ali Flick profil. Poleg tega lahko na vašo spletno stran vključite tudi kakšen videoposnetek - saj veste, slika pove več kot 1000 besed.