petek, 18. maj 2012

3 stvari za uspešno trgovanje


E-marketing postaja vse bolj zahteven. Če hočete biti pri njem učinkoviti, preberite naslednji članek, v njem bomo namreč opisali 3 stvari, ki bi jih morali poznati vsi marketniški strokovnjaki.

Kot uspešen trgovec morate biti pozorni na tri stvari:
  • kvalitetno ponudbo
  • dodelam e-mail seznam
  • veliko mero kreativnosti

Poleg tega pa naj bo ime domene za vašo spletno trgovino izvirno in takšno, da si ga bodo vaše stranke dobro zapomnile.

Uspešno trgovanje


VAŠA PONUDBA

Vašo ponudbo si mora potencialni kupec želeti. Če si namreč nekdo določeno stvar želi, in je ta stvar dobra, potem se k tej stvari rad vrača. Vse potencialne kupce je treba z nečim prepričati, da se vrnejo k vam.

To boste zelo enostavno dosegli z:
  • Popusti (popusti v različnih vrednnostih - od 30% pa vse do 70% so odlična priložnost za pridobitev strank).
  • Kupite tri izdelke, plačate dva ali dva izdelka za ceno enega izdelka.
  • Darilo ob nakupu ali darilo za vse tiste, ki se naročijo za prejemanje vaših e-sporočil.

Spročila in ponudbe, ki jih boste pošiljati svojim strankam, morajo biti takšni, ta bodo stranke pozvali k nakupu izdelkov v vaši spletni trgovini. Slike v vaših sporočilih ne smejo biti prevelike, ker se bo tako to sporočilo predolgo nalagalo. Poleg tega morate poskrbeti, da bo to sporočilo kompatibilno z vsemi odjemalci e-pošte.

Komunikacija preko e-maila je v zadnjem času postala bolj pogosta kot komunikacija preko telefona. Zato je izvirna vsebina, ki povrhu tega še lepo izgleda (je strankam privlačna) pravi magnet za kupce. Če email ne bo privlačen, ali pa boste uporabili samo eno barvo, kot da bi poslali navadno pošto, kupcev ne boste pritegnili, ampak jih boste samo odgnali.