torek, 13. maj 2014

Vodič za spletno gostovanje vašega spletnega dnevnika (blog)

Poslovne in osebne spletne strani pogosto uporabljajo bloge v tržne namene. Nekatera manjša podjetja in osebne spletne strani pa pogosto uporabljajo blog sisteme za popolno predstavitev na spletu, uporabljajo jih pa kot odprtokodne sisteme ali CMS.

Če je vaš primarni namen objavljanje blog objav za vaše bralce, verjetno ne boste potrebovali robustnega paketa spletnega gostovanja kot druge spletne strani. Torej je pomembno, da bo vaš blog vedno dosegljiv in polno podprt. Zato je pomembno, da poiščete zanesljivo spletno gostovanje, ki bo ustrezalo vašim potrebam. Ker je 'bloganje' zelo specifična niša, ima tudi kar specifične potrebe, ki jih morate poznati.

Blog

Kakšne programe vam nudijo v paketu za blog spletno gostovanje?

Če želite blogati, boste potrebovali program, s katerim je to mogoče. Če že uporabljate kak program, je zelo pomembno, da ga novi ponudnik spletnega gostovanja podpira ter da nudi urejanje MySQL podatkovnih baz. To bo pospešilo prenos vaše spletne strani (kar pri Spletno gostovanje NEOSERV nudijo brezplačno). V primeru, da ste novi na tem področju, se prepričajte, da ima ponudnik na izbiro dovolj blog programov, kot na primer: WordPress, B2Evolution, Joomla!, Open Blog... Na izbiro je običajno veliko blogov, prepričajte se le, da je polno podprt in da vam nudi vse potrebne funkcije.

WordPress

Pomembnost 'uptime-a' spletnega gostovanja za ohranjanje prometa

Preden se odločite za gostovanje, preverite njihov uptime strežnika, saj je to pomemben pokazatelj, koliko je njihovo gostovanje zanesljivo. Vaša stran mora biti vedno dosegljiva, nič pod 99% uptime-om ni sprejemljivo.

Težava na spletni strani? Prepričajte se o odzivnosti/dosegljivosti podpore

Ena od prednosti za kvalitetno spletno gostovanje je ravno odzivna in hitra podpora, ki je na voljo takrat, ko jo potrebujete (tudi sredi noči). Dober ponudnik nudi vsaj: telefonsko podporo, e-mail podporo, bazo znanja ali FAQ, vsaj eno 24 urno podporo.

Naj bo razmerje med denarjem in kvaliteto storitve optimalno

Cena je kar velik faktor pri odločitvi za gostovanje, vendar naj vas ne zavedejo najcenejše ponudbe, saj najceneje ne pomeni vedno najboljše. Pretehtajte ceno in storitve, ki vam jih nudijo za določen paket. Primerjajte cene in storitve pri različnih ponudnikih in se odločite za tisto, ki vam nudi res tisto, kar boste potrebovali po najboljši ceni.

ponedeljek, 28. april 2014

Kako se ubraniti 'spamerjev' v WordPress-u?

Spam sporočila in komentarji so pogosta preglavica, s katero se srečuje veliko WP uporabnikov. V kolikor pa se držite nekaj preprostih pravil in nasvetov, se vam verjetno ne bo potrebno več ukvarjati z nadležnimi 'spamerji'. S tem, ko boste zaščiteni pred spamerji, bo tudi vaša spletna stran hitrejša in bolj varna. Potrebujete le malo vztrajnosti in doslednosti:

#1 Poskrbite, da je vaša WordPress skripta vedno posodobljena na najnovejšo verzijo.

#2 Namestite Captcha vtičnik. Captcha vtičnik bo poskrbel za zaščito pred nadležnimi komentarji in spam pošto. Ko bo 'spamer' želel komentirati, bo moral najprej vpisati kodo, s katero bo dokazal, da ni le spam robot.
Captcha

#3 WP skripta ima prednaloženo antispam funkcijo, ki se imenuje Akismet. Da deluje učinkovito, mora biti Akismet vedno posodobljen, saj ima le tako lahko zadnje podatke o tem, s katerih naslovov prihajajo spam pošta in komentarji.

#4 Z vtičnikom Project Honey Pot pa se lahko še dodatno zaščitite pred komentarji obiskovalcev s sumljivih IP naslovov.
Project Honey Pot


Poleg zgoraj naštetih ukrepov proti spamu obstaja še veliko različnih načinov, kako se ubraniti spam sporočil in komentarjev. Pri ponudniku spletno gostovanje Neo-Serv pa se lahko tudi pozanimate o ugodnih paketih spletnega gostovanja.

V kolikor poznate še kakšen učinkovit način proti spam pošti, ga lahko opišete v komentarjih.

sreda, 16. april 2014

10 Pinterest vtičnikov za WordPress

Pinterest postaja iz dneva v dan bolj popularen prikazovalnik različnih slik. Glede na popularnost je vredno izkoristiti prijetno s koristnim ter svojo spletno stran narediti čim bolj Pinterest prijazno. Spodnji WordPress vtičniki vam bodo iskanje primernih vtičnikov olajšali. Na tem seznamu boste našli vtičnike, ki jih lahko preprosto vključite v svojo stran. Izbrali smo nekaj vtičnikov z različnimi lastnostmi, kot so gumbi, galerije, pripomočki in podobno. Poleg pa smo dodali tudi en vtičnik, ki blokira vse v zvezi s Pinterestom.

Pinterest
I. "Pin It" gumb
S "pin it" gumbom boste obiskovalcem svoje strani pustili, da 'pripnejo' katero koli sliko iz vaše spletne strani. Gumb lahko enostavno prikazujete pod vsemi slikami in objavami.

II. Pin it on Pinterest
Veliko bolj preprost vtičnik, ki vam dopušča določiti, katere slike bodo na voljo za dodajanje na Pinterest.

III. Pinterest za galerije
Pinterest za galerije doda gumb Pin it pod vsako sliko iz WordPress galerije. Obstaja možnost, da vtičnik ne bo deloval, če uporabljate katero drugo galerijo.


Pinterest Block
IV. Pinterest Block
Pinterest block vam omogoča blokiranje kakršnihkoli aktivnosti v zvezi s Pinterest socialnim omrežjem. Lahko pa jih blokirate samo v določenih objavah.

V. Pinterest značka 
Ali pinterest Badge prikaže na strani vaše zadnje dodane Pinterest sličice. Vtičnik je zelo prilagodljiv, saj lahko določite, koliko slik naj prikaže. Poleg tega pa je dodan še Follow me gumb za sledilce. Z gumbom Follow me boste pritegnili še več bralcev.


VI. Pinterest Pin it gumb za slike
Ta vtičnik se od ostalih razlikuje po tem, da ga lahko namestite kar na sliko.



VII. Pinterest Image Pinner From Collective Bias
Ta vtičnik temelji na jQuery-ju, s katerim bo gumb Pin it viden v desnem kotu prav vseh slik na vaši spletni strani.

Follow gumb
VIII. Pinterest 'Follow' gumb
Pripomoček za WordPress stran, s katerimi enostavno namestite Pinterest Follow gumb ob stran spletne strani. Idealen gadget za višje število sledilcev vaše spletne strani.

IX. Easy Pinterest
Je 300px širok widget, ki ga lahko dodate na svojo spletno stran. Pripomoček prikazuje Pinterest slike. Poleg tega lahko nastavite, koliko slik naj prikazuje.

X. WP Pinner 
Ta vtičnik vam dovoli urejanje vašega Pinterest računa kar iz WordPress uporabniškega vmesnika. S tem lahko nastavite, kdaj se vaše objave prikažejo v Pinterestu. Poleg tega pa lahko sledite številu všečkov in Pinov.

Če poznate še kakšen super Pinterest vtičnik za WordPress, ga lahko zapišete spodaj v komentarjih, hvala!

četrtek, 3. april 2014

Kaj sporoča barva vašega logotipa?

Ko je vaša hitro delujoča spletna stran že postavljena, premislite še, pod kakšnim logo znakom boste predstavljali svoje podjetje. Zaprite oči in si predstavljajte znamenito rumeno črko M Mc'Donaldsa. Mislite, da bi bilo podjetje enako uspešno, če bi bil njihov logo sive barve?

Barve logo znakov so bolj pomembne kot sam logotip – samo pomislite na rdeč Coca-Cola znak, na mavrico barv Googla ali roza barva Barbie logotipa. Barva je lahko ključnega pomena za vsako znamko. Naj bo vaš logo intenzivno rdeč, skrivnostno črn ali živahno rumen; vsaka barva strankam nekaj sporoča.

RDEČA je povezana z živahnostjo ognja in krvi:
Aktivnost, čustvenost, strast, zaupanje, ljubezen, intenzivnost, agresivnost.

Rdeč logotip

MODRA je povezana z globino in mirnostjo morja ter neba:
Udobje, vera, konzervativnost, razumevanje, jasnost, mirnost, zaupanje.

Moder logotip

RUMENA je povezana z energijo in navdušenjem nad soncem:
Veselje, živahnost, energičnost, svežina.

Rumen logotip

ZELENA se navezuje na harmonijo narave:
Mirnost, sproščenost, zaupanje, miroljubnost, upanje, povezanost.
Zelen logotip

VIJOLIČASTA je povezana s kraljevim udobjem:
Glamur, nostalgija, romantika, moč.
Vijoličen logotip

ORANŽNA je povezana s srečo sonca in tropi:
Entuziazem, ustvarjalnost, odločnost, spodbujanje mentalne aktivnosti.
Oranžen logotip

ČRNA izraža formalnost in skrivnostnost noči:
Drznost, resnost, luksuz.
Črn logotip

ROZA izraža ženstvenost:
Ljubezen, prikupnost, toplina, seksualnost, negovanost.

Roza logotip

RJAVA se povezuje z darovi zemlje:
Zanesljivost, podpora, odvisnost.
Rjav logotip

Že veste, katero barvo boste uporabili oziroma kaj bi radi sporočili vašim strankam?