ponedeljek, 28. april 2014

Kako se ubraniti 'spamerjev' v WordPress-u?

Spam sporočila in komentarji so pogosta preglavica, s katero se srečuje veliko WP uporabnikov. V kolikor pa se držite nekaj preprostih pravil in nasvetov, se vam verjetno ne bo potrebno več ukvarjati z nadležnimi 'spamerji'. S tem, ko boste zaščiteni pred spamerji, bo tudi vaša spletna stran hitrejša in bolj varna. Potrebujete le malo vztrajnosti in doslednosti:

#1 Poskrbite, da je vaša WordPress skripta vedno posodobljena na najnovejšo verzijo.

#2 Namestite Captcha vtičnik. Captcha vtičnik bo poskrbel za zaščito pred nadležnimi komentarji in spam pošto. Ko bo 'spamer' želel komentirati, bo moral najprej vpisati kodo, s katero bo dokazal, da ni le spam robot.
Captcha

#3 WP skripta ima prednaloženo antispam funkcijo, ki se imenuje Akismet. Da deluje učinkovito, mora biti Akismet vedno posodobljen, saj ima le tako lahko zadnje podatke o tem, s katerih naslovov prihajajo spam pošta in komentarji.

#4 Z vtičnikom Project Honey Pot pa se lahko še dodatno zaščitite pred komentarji obiskovalcev s sumljivih IP naslovov.
Project Honey Pot


Poleg zgoraj naštetih ukrepov proti spamu obstaja še veliko različnih načinov, kako se ubraniti spam sporočil in komentarjev. Pri ponudniku spletno gostovanje Neo-Serv pa se lahko tudi pozanimate o ugodnih paketih spletnega gostovanja.

V kolikor poznate še kakšen učinkovit način proti spam pošti, ga lahko opišete v komentarjih.