četrtek, 30. april 2015

Predstavitev deljenega spletnega gostovanja

Ste pred kratkim dobili svojo spletno stran, vendar sedaj ne veste, kako do tega, da bi dejansko delovala? Zavedati se je potrebno, da spletna stran nikakor ne more obstajati brez domene in pa spletnega gostovanja. Domena je kot nekakšen naslov spletne strani, spletno gostovanje pa je prostor na strežniku za spletno stran, da lahko deluje. Eno brez drugega enostavno ne gre.

Deljen prostor na strežniku
Deljen prostor na strežniku

Marsikdo pravzaprav ne ve, kaj je spletno gostovanje. Naj vam povemo, da ne obstaja le ena vrsta spletnega gostovanja, marveč več različnih. Spletno gostovanje, ki ga uporablja večina naročnikov, se imenuje deljeno spletno gostovanje. Zakaj?

Deljeno gostovanje ima številne prednosti


Deljeno spletno gostovanje ima za stranko številne prednosti. Ne le, da ima vaša spletna stran prostor na strežniku za delovanje, marveč je deljeno gostovanje zelo ugodno. Gre namreč za najbolj ugoden način gostovanja. Kar pa je zagotovo najboljše, je, da ne potrebujete posebnega računalniškega znanja. Celoten strežnik ureja ponudnik spletnega gostovanja, kar zagotovo zelo zmanjša stroške. Cena vzdrževanja je navadno že zajeta v različnih paketih.

Deljeno spletno gostovanje in paketi


Pri deljenem spletnem gostovanju moramo upoštevati več različnih opcij. Najprej moramo vedeti, kako zahtevna je oziroma bo naša spletna stran. Zaradi tega potrebujemo zakup velikosti prostora na strežniku in števila domen, ki jih lahko damo na gostovanje. Zakaj? Glavna značilnost deljenega spletnega gostovanja je ravno v tem, da si delimo strežnik z drugimi spletnimi stranmi. Vendar, nikar se ne vznemirjajte, saj je vsaka spletna stran kot nekakšna 'hiša' zase v velikem naselju. Vaša spletna stran bo delovala tako kot mora, ne glede na ostale spletne strani na strežniku. Vsaj pri omembe vrednem ponudniku.

Deljeno gostovanje
Prikaz deljenega gostovanja

Deljeno spletno gostovanje se priporoča za nezahtevne spletne strani. V primeru, da je vaša spletna stran bolj zahtevna in vsebuje ogromno podatkov, ima na dan izjemno veliko obiskovalcev, potem je zagotovo bolje, da zakupite drugo vrsto spletnega gostovanja. Priporočamo, da se o tem posvetujete s strokovnjaki.